Muuttomuistio

Muutto on yleensä kovinkin kiireinen ja joskus joku tärkeä asia pääsee sitten unohtumaan, tyypillisesti sähkösopimus uuteen asuntoon ja sitten talvipimeällä muutetaan otsalampun valossa. Tässä listattuna muutamia asioita:

Muuttoilmoitus isännöitsijälle / huoltoyhtiölle jos As Oy:stä kyse
Osoitteenmuutos ilmoitus Maistraatti / Posti
Postin jälleenlähetys sopimus , linkki tässä Postin palveluun
Muut tahot joilta saat lähetyksiä, lehtiä jne. Ennen muuttoa on hyvä seurata mistä saat postia koska kaikkialle ei päivity nuo muutokset jotta voit heilleilmoittaa uuden osoitteesi.
Toistuvat laskuttajat
Sähkösopimus irtisano vanha ja tee uusi
Nettisopimukset ym nyt on myös hyvä kohta kysyä tarjous
Vakuutukset
Pankki
Työpaikka
Päiväkodit ja koulut
Yhdistykset ym jäsenrekisterit
Osoitteenmuutosilmoitus postikortit sukulaisille jne postista saat ne ilmaiseksi postista
Omakotitaloissa vesisopimukset muutokset
Omakotitaloissa mikäli kaukolömpö, kaukolämpösopimusten muutokset
Omakotitaloissa jätehuoltosopimusten muutokset
Muuttoauto jos omatoimimuutto
Muuttofirma , useita toimijoita tarjolla omia hyviä kokemuksia Forsmannin muuttofirmasta

Mikäli omatoiminen muutto niin varaa paku ja pahvilaatikot ym ajoissa. Muuttofirmoilta saa toki vuokrattua muuttolaatikoita, niissä vaan juoksee sitten päivävuokra. Myymälöistä saa yleensä veloituksetta käytettyjä pahvilaatikoita. Pakettiautoista on yleensä kovin kysyntä viikonloppuisin ja loppukuusta, varaa se siis ajoissa. Itse olen käyttänyt mm www.24rent.fi vuokraamoa, heillä ollut ihan asiallista kalustoa ja kohtuulliset hinnat.

Tarvitsetko nettisivua, blogia tms? Tämän linkin kautta 1kk ilmaiseksi ja jatko tosi sopivalla hinnalla.

Muuttotavaroiden pakkaamisvinkkinä esim tekstiilit kulkevat muuttokuormassa helpoiten jätesäkeissä henkareineen. Merkkaa laatikoihin mihin huoneeseen ne ovat uudessa kodissa menossa tai lyhyesti mikä sisältö, näin nopeutat purkua uudessa kohteessa ja apujoukot eivät kysele koko ajan minne tämä menee. Alkosta voi pyytää viinilaatikoita joissa on pahvinen jakaja laatikossa ja niissä maljakot, koriste- ja lasiesineet kulkevat hieman turvallisemmin ehjinä perille.

Kannattaa myös muuton yhteydessä tarkistaa oman puhelinoperaattorin kilpailukyky

Sähkösopimus on helppo ja nopea solmia netissä.

Joskus muuttaessa huomaa että puuttuu vähän sitä sun tätä ja on juuri maksettu asunto tai vuokravakuus ja pikainen extra rahan tarve. Nykyisin on saatavilla nopeastikin pieniä luottoja ja kannattaa toki vertailla niiden ehdot ja korot huolellisesti ennen tilaamista.